1

1

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Transmissions Element 120 - Free To Play Game Of The Month


 
    Αγαπητοι αναγνωστες καλησπερα σας. Αποφασισα να ενταξω μια νεα ενοτητα στο μπλογκ μας , το Free to play game of the month , οπου καθε μηνα θα σας παρουσιαζω ενα παιχνιδι που μπορειτε να παιξετε εντελως δωρεαν. Επειδη δεν εχω σκοπο να παρουσιασω μουφιτσες και σαπακια μονο και μονο για να λεω οτι κατι εγραψα , να ξερετε πως αν καποιο μηνα δεν βρω καποια αξιολογο δωρεαν παιχνιδι τοτε απλα δεν θα κανω παρουσιαση δωρεαν παιχνιδιου εκεινο τον μηνα. Για να ξερετε καθε ποτε να περιμενετε free2play game σας ενημερωνω οτι και μια και ξεκιναμε στα μεσα του μηνα την αντιστοιχη ενοτητα , θα το καθιερωσω για τα μεσα του καθε μηνα.
   Παμε λοιπον στο πρωτο παιχνιδι που θα φιλοξενησει αυτη η στηλη. Προκειται για ενα (απο τα πολλα) mod του Half Life 2 και μαλιστα απο τα καλυτερα! Το ονομα αυτου Transmissions - Element 120 και κυκλοφορησε απο την Shokunin Studios. Ουσιαστικα προκειται για εναν μονο developer με το nickname Shokunin  και εναν συνθετη που εγραψε την μουσικη για τον οποιο δεν μπορεσα να βρω περισσοτερες πληροφοριες.
Μπορειτε να το σκαναρετε και με το κινητο σας!
Στην wiki του παιχνιδιου παντως στην κατηγορια developers αναφερει Shokunin Studios για αυτο και εγω το μετεφερα ετσι. Το παιχνιδι κυκλοφορησε σαν mod τομ Μαιο του 2015 και επισημα μεσα απο το Steam τον Ιουνιο του 2016. Θα δωσω στο τελος του κειμενου link και απο το Steam αλλα και απο το Official site του παιχνιδιου.
  Το παιχνδι ειναι first person shooter με στοιχεια απο horror καθως βασιζεται πιο πολυ στο κοματι του Half Life 2 στην Ravenholm και ειναι ιδιαιτερα ατμοσφαιρικο και αρκετα τρομακτικο. Σαν mod του Half Life 2 βασιζεται στην μηχανη γραφικων Source και επομενως εχει καταπληκτικα γραφικα και απιστευτα physics ενω ειναι πολυ ελαφρυ και θα παιζει ανετα και σε παλαιοτερων γενιων υπολογιστες. Ειδικα τα physics της source , οπως ισως ηδη γνωριζεται καποιοι, ειναι μοναδικα! Μπορεις να σηκωσεις σχεδον οτιδηποτε υπαρχει στον χωρο και ολα εχουν την δικη τους φυσικη! Για παραδειγμα αμα σηκωσεις ενα μπουκαλι και το πεταξεις θα σπασει , αμα σηκωσεις τενεκεδακι με μπογια και το πεταξεις θα λερωσει τον χωρο. Και ολα αυτα απο μια μηχανη που βγηκε το 2004! και μαλιστα με καταπληκτικα γραφικα και πολυ ομορφα textures! Και σε ολα αυτα βαλτε οτι ειναι καταπληκτικα ελαφρια μηχανη και παιζει ανετα σχεδον σε οποιοδηποτε υπολογιστη! Ο Shokunin μαλιστα εχει κανει και ορισμενες βελτιωσεις ωστε τα γραφικα να ειναι ακομα καλυτερα και συγχρονα.
Ω ναι! εκει κατω πρεπει να κατεβειτε!
Θα δειτε πως πραγματικα στον τομεα των γραφικων δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο σημερινα παιχνιδια! Η κινηση του παιχτη και η καμερα ειναι αψογες. Δεν σε ζαλιζει και δεν σε κουραζει καθολου , ενω ο ηχος ειναι πολυ ατμοσφαρικος και πολυ πειστικος. Η μουσικη χωρις να ειναι κατι ιδιαιτερο δενει ωστοσο πολυ ομορφα με την ατμσοφαιρα του παιχνδιου.
   Η πραγματικη μαγκια του Shokunin ειναι οτι με πολυ μικρες αλλα και πολυ ευστοχες παρεμβασεις δινει στο παιχνδιι νεα πνοη και πραγματικα σου δινει την εντυπωση οτι παιζεις κατι διαφορετικο και οχι απλα Half Life η ενα ακομα mod του. Υπαρχει ολη η δραση που συνανταμε στα shooter παιχνδιια και ολα τα καλα οπλακια που εχουμε γνωρισει στον κοσμο του Half Life , οπως handgun , shotgun , crowbar (το αγαπω!) smg , rocket launcher αλλα και το πολυαγαπημενο gravity gun που ομως εδω λειτουργει διαφορετικα και ειναι ενα αυτα τα στοιχεια που διαφοροποιουν το Transmissions - Element 120 απο τα Half Life παιχνιδια αλλα και τα διαφορα mod. Εδω καταρχην δεν μπορεις να τραβηξεις αντικειμενα με το gravity gun αλλα μπορεις με το blast του ειτε να εκσφενδονίσεις αντικειμενα ειτε να γκρεμισεις πορτες η παραθυρα , ειτε τελος να το χρησιμοποιησεις για να πηδηξεις ψηλα η να μετριασεις την πτωση σου απο ψηλα και μην χασεις υγεια. Μια σκεψη πολυ απλη και ομως που αλαζει δραματικα το gameplay. Γιατι ναι με στεναχωρηθικα που δεν μπορουσα να τραβηξψ αντικειμενα αλλα ειναι τοσες οι προοπτικες που ανοιγει το αλμα με το blast που μπορω να πω οτι η απουσια του pull απο το gravity gun με απασχολησε μονο για λιγα λεπτα. Οπως καταλαβαίνετε υπηρχαν πολλα puzzle που τα ελυνες με το blast jump και γενικα ειχε πολλες εφαρομγες στο gameplay.
Ενα αλλο πολυ ωραιο και επισης πολυ απλο σαν σκεψη στοιχειο που προσθεσε ο Shokunin ειναι τα πως τα Headcrab ζομπι δεν μπορουν να σε δουν στο σκοταδι , που σημαινει οτι μπορεις να περασεις στο stealth και να εξοικονομησεις πυρομαχικα , οχι βεβαια πως θα σου λειψουν γιατι το παιχνιδι τα δινει γεναιοδωρα. Ετσι λοιπον ο Shokunin  με 2 -3 πολυ απλες ιδεες καταφερε να δωσει νεα πνοη στο Half Life και οχι να βγαλει ενα modακι μια απο τα ιδια με τα υπολοιπα και συνολικα ενα πολυ ωραιο παιχνιδι. Το μονο μειονεκτημα (αν μπορει κανεις το πει μεινεντημα) ειναι η μικρη του διαρκεια καθως μου πηρε περιπου μιαμιση ωρα να το τερματησω , με μετριο ψαξιμο. Αν καποιος ειναι πιο αργος και ψαχνει τα παντα ισως κανει δυο ωρες να το τερματησει και αν παλι καποιος το παει σφαιρα ισως το τελειωσει σε μια ωρα. Θα λεγα παντως οτι σε νορμαλ καταστασεις μιαμιση ωριτσα την θες γιατι υπαρχουν καποια σημεια που την πρωτη φορα πιθανοτατα θα χασεις μεχρι να καταλαβεις τι πρεπει να κανεις.
  Σεναρια βρισκεσαι σε απροσδιοριστο χρονο και τοπο , εχωντας στον ελενχο σου τον Dr Freeman  , ξεκινας μεσα σενα βαγονι τρενου το οποιο ειναι ακινητοποιημενο και βγαινεις για να εξερευνησεις τον χωρο. Προχωροντας βρισκεις και καποιες σημειωσεις που σε πληροφορουν για το τι εκαναν ανθρωποι που βρεθηκαν στον ιδιο χωρο πριν απο εσενα αλλα και σου δινουν οδηγιες για καινουρια πραγαμτα στο παιχνιδι οπως το ανανεωμενο gravity gun. Παραλληλα υπαρχουν και καποια σημαδια στους τοιχους που σε βοηθανε να προχωρησεις.
Ενω αλλη μια καταπληκτικη ιδιεα του Shokunin ειναι οτι σε πολλους τοιχους βρισκεις QR codes που αν τα σκαναρεις ειτε πατωντας το Z στο πληκτρολογιο σου ειτε με το (πραγματικο) σου κινητο (ναι τα πιανει!) σου αποκαλυπτουν καποιο μηνυμα! μερικα απο αυτα ειναι τα εξης : LEAVE , JOIN US , OR DIE! , DO NOT GO GENTLE INTO THAT GOOD LIGHT , CALM CALM WITH THE GUARD OF THE NIGHT κ.α. τα οποια δινουν μια αλλη ομορφια στο παιχνιδι. Γενικα ειπαμε ο Shokunin  με απλες αλλα καταπληκτικες ιδεες εδωσε καινουρια πνοη στο Half Life!
  Συνοψηζοντας εχεις ενα παιχνιδι βασισμενο στην καταπληκτικη μηχανη Source με φρεσκες ιδεες και νεα πνοη απο τον Shokunin που ουσιαστικα περνανε το παιχνιδι σε αλλο επιπεδο και σου δινουν κινητρο να το παικεις. Και μαλιστα αυτο το παιχνιδι ειναι απολυτως δωρεαν! Θα μπορουσε ανετα να το βαλει εναντι αντιτιμου. Πιστευω πως πολλοι θα εδιναν 10 - 15 η ακομα και 20€ για να το παιξουν. Και ξερετε κατι ; θα τα αξιζε απολυτα! Το παιχνιδι το βρισκεται στο Steam  και ειναι μολιες 1,8gb. Πιστεψτε με αξιζει απολυτα τον χρονο σας. Αξιζει δε να ριξετε και μια ματια στο official site του που ειναι επισης πολυ ωραιο και προσεγμενο. Link gia download official site απο κατω. Τις επομενες μερες σκεφτομαι να ανεβασω και ενα playthrough στο καναλι στο youtube οποτε stay tuned!

Official site : http://www.transmissions-element120.com/  

Βαθμολογια : 9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου