1

1

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Resident Evil 7 - Πρωτες εντυπωσεις.



   Αγαπητοι φιλοι και φιλες καλησπερα σας και παλι. Σημερα οπως ειχα προαναφερει στο προηγουμενο μπλογκ θα μιλησουμε για το Resident Evil 7. Καταρχην θελω να σας πω ποια ειναι η σχεση μου με τη συγκεκριμενη σειρα παιχνιδιων , ωστε να καταλαβαιτε με ποιον εχετε να κανετε και αν θελετε να εμπιστευτειτε την αποψη μου.
   Ξεκινησα τη σειρα καπως αναποδα , τι εννοω , ξεκινησα με το RE2 μετα επαιξα το RE3 και μετα το RE1 , τον απλουσατο λογω οτι με αυτη την σειρα επεσαν τα πρωτα αυτα παιχνιδια στα χερια μου και επειτα επαιξα και τα υπολοιπα με τη σειρα που βγηκανε. Κατα συνεπεια εχω οπως καταλαβαινετε οσως μια καποιοα αδυναμια στο RE2 που ηταν και το πρωτο που επαιξα.
Ωραιες εποχες..
Εγω ανηκω στην κατηγορια αυτων που αγαπανε τα πρωτα παιχνιδια RE μεχρι και το Code Veronica , το Zero και το remaster του RE1 , οκ βρηκα το RE4 ενα πολυ καλο παιχνιδι αλλα δεν το θεωρησα και τοσο RE οσο για το RE5 και το RE6 ε οκ ειδικα για το RE6 ηταν απλα απογοητευση! Ροκυ Μπαλμποα και Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ εναντιον ζομπι επρεπε να το λενε!  Τα τελευταια RE δυστυχως ηταν επιεικως αιδιες! Το RE6 ειδικα το παρατησα μετα το πρωτο μισαωρο και εγινε το πρωτο RE που δεν τερματησα , μαζι με τα revelations τα οποια μολονοτι κανανε προσπαθεια να πανε στο υφος των παλιων καλων RE , δεν καταφεραν κατ'εμε καθολου να πλησιασουν την ατμοσφαιρα που ειχαν τα παλιοτερα παιχνιδια και για καποιο λογο τα βρηκα φοβερα πληκτικα και δεν αντεξα να τα παω ως το τελος.
    Μετα την κυκλοφορια του παιχνιδιου δεχτηκαμε καταιγισμο απο reviews και youtubers που ολοι επλεκαν το εγκωμιο του RE7 , περισσοτεροι βεβαια ειχαν λαβει το παιχνιδι δωρεαν απο απο την cdmedia που ειναι αντιπροσωπος της Capcom στην Ελλαδα , οποτε και ευλογα πιστευω σκεφτηκα οτι ολοι αυτοι οι επαινοι ενδεχομενος να ανηκαν στο πλαισιο της συνεργασιας με την εν λογω εταιρια. Ειδικα οταν εβλεπα κατι βιντεο οπου επαιζαν με VR το παιχνιδι και ουρλιαζαν σαν παλαβοι (ενταξει παιδια μας πεισατε..) ημουν σιγουρος οτι ηταν λιγο στημενη η ιστορια. Εν τελει αφου επαιξα το παιχνιδι καταλαβαινω οτι η αληθεια ειναι οπως συνηθως καπου στη μεση.
    Παμε ομως να τα πουμε αναλυτικοτερα. Καταρχην θα ξεκινησω απο τον τεχνικο τομεα. Οι δημιουργοι του παιχνιδιου αποφασισαν να φτιαξουν καινουρια ολοδικη τους μηχανη γραφικων την RE Engine , η οποια προσφερει πολυ ομορφα γραφικα πλην ,ομως ειναι ελαφρως βαρια. Σε pc με 8πυρηνο cpu , 32gb ram και καρτα γραφικων radeon RX480 8gb και σε 1080p  αναγκαστικα χαμηλωσω μια δυο επιλογες στα γραφικα για να μην εχω lag.
Αληθεια δεν θυμηζει Resident Evil 1 ;
Βεβαια καινουρια μηχανη ειναι οποτε πρεπει να της δωσουμε τα ελαφρυντικα της καθως πιστευω οτι σε μετεπειτα παιχνιδια της σειρας θα ειναι βελτιωμενη. Τα γραφικα λοιπον ειναι πολυ ομορφα αν και καπως πιο σταστικα απο οτι θα επρεπε για παιχνιδι του 2017 , με την ενοια οτι θα ηθελα να επιρεαζει περισσοτερο το περιβαλλον ο παιχτης ,οταν πχ σκουντουφλαει να πεφτουν πραγματα , η οταν βαραω κατι με τα οπλα να σπαει. Η καμερα ειναι σε πρωτο προσωπο πραγμα που εμενα τουλαχιστον δεν με χαλασε καθολου και πρεπει εδω να σας πω οτι ειμια φαν των παιχνιδιων τριτου προσωπου και ποτε δεν συμπαθησα ιδιαιτερα παιχνιδια πρωτου προσωπου. Ωστοσο εδω πρεπει να αναγνωρισω οτι devs κανανε πολυ καλη δουλεια στην κινηση του παιχτη που παραπεμπει κινηση παιχνιδιου τριτου προσωπου και δεν σε ζαλιζει καθολου. Βεβαια ολα αυτα περι μεγαλυτερης ταυτισης του παιχτη και το οτι το κανει πιο τρομακτικο ειναι απλα μπουρδες! Ολοι εχουμε καταλαβει οτι το RE7 ειναι σε πρωτο προσωπο για να υποστηριξει την τεχνολογια VR αλλιως μια χαρα θα ταυτιζομασταν και θα τρομαζαμε και απο τριτο προσωπο.
   Και παμε τωρα στα πολυ καλα. Πραγμα που δεν περιμενα και δεν ειχε φανει απο το ντεμο το οποιο μπωρω να πω με ειχε απογητευσει , το RE7 απο αποψη gameplay ειναι οχι 100% αλλα 1000% Resident Evil! και μαλιστα θυμηζει αρκετα (χωρις να αντιγραφει) το πρωτο παιχνιδι της σειρας. Εχει γριφους , εχει πορτες που πρεπει να μαζευεις κλειδια για να τις ξεκλειδωνεις η που πρεπει να φερνεις περιεργα αντικειμενα για ανοιξουν πχ κερματα , οικοσημα κλπ , εχει ολα τα στοιχεια που εχουμε αγαπησει στα RE και επισης μεχρι στιγμης εχει και ολα τα παλια καλα οπλα , shotgun , magnhm , handgun και και δεν το εχω δει ακομα ξερω οτι εχει και grenade launcher γιατι μου δοθηκε η ευκαιρια να κραφταρω grenades.
Ω! ναι ειναι Resident!
Επισης μιας και μιλησα γαι κραφταρισμα , ναι μπορειτε να κραφταρετε και τα γνωστα μας απο τα προηγουμε RE φυτα και να φτιαξεται απο αυτα fisrt aids που αναπληρωνουν πληρως τηε υγεια σας και φυσικα μπορειτε να χρησιμοποιησετε τα φυτα και ως εχουν αλλα αναπληρωνουν μικροτερο ποσοστο σωης. Το καινουριο εδω ειναι οτι κραφταρετε και σφαιρες με υλικα που βρισκεται. Τελος να πω οτι φυσικα υπαρχουν σημεια αποθηκευσης τα οποια ειναι μαγνητοφωνα αντι για τις παλιες γραφομηχανες στα προηγουμενα RE αλλα ως παιχνιδι του 2017 εχει και αυτοματες αποθηκευσεις πριν απο σημαντικα σημεια ετσι δεν μας υποχρωνει να γυρναμε απο οτυ διαολου την μανα πχ στα boss fights και να σπανε τα νευρα μας. Εδω να πω οτι στα δωματια αποθηκευσης υπαρχουν και τα γνωστα ας το πω μπαουλα οπου μπουρουμε να αφηνουμε αντικειμενα για να εχουμε χωρο στο inventory μας και σε αυτα τα δωματια παιζει μια ηρεμη χαλαρωτικη μουσικη οπως στα παλια καλα RE.
   Παμε τωρα στο σεναριο του παιχνιδοιουν που θελει τον ηρωα μας τον Ηθαν να λαμβανει καποια βιντεο απο την κοπελα του την Μια που ειχε εξαφανιστει. Στο πρωτο του λεει οτι εχει μπλεξει ασχημα και του ζηταει βοηθεια αλλα στο δευτερο βιντεο που του στελνει τον παρακαλει να μεινει μακρυα και να μην κανει τιποτα γιατι η κατασταση ειναι παρα που επικυνδυνη και δεν θελει να τον μπλεξει. Προφανως ομως ο Ηθαν σαν καλο παλικαρι που ειναι ξεκιναει να παει να βρει την καλη του. Ετσι φτανει στο σπιτι των Μπεικερ που εινια μια τρελη οικογενεια που απαρτιζεται απο τον μπαμπα ,την μαμα ,τον γιο , μια γιαγια
Η τρελη οικογενεια.
που ολη την ωρα την βλεπω να κοιμαται χωρις να καταλαβαινει τιποτα και δεν ξερω ακομα τι ρολο παιζει και τελος υπαρχει και μια κορη τηςοικογενειας η οποια δεν μενει μαζι τους και τηλεφωνει στον Ηθαν σε διαφορα σημεια του παιχνιδιου. Μεχρι στιγμης δεν δειχνει να ειναι ψυχωτικη οπως τα υπολοιπα μελη της οικογενειας και φαινεται να βοηθαει τον Ηθαν. Τα υπολοιπα ομως μελη οπως ειπα ειναι τελειως ψυχωτικα και σχεδον αθανατα. Δεν εχω μαθει ακομα τον λογο αλλα απο οτι ξερω θα αποκαλυφθει μεσα στο παιχνιδι τι ακριβως παιζει. Το μεγαλο αρνητικο ειναι η απουσια των ζομπι. Ναι δυχτυχως δεν εχω ζομπι μεχρι στιγμης και απο οτι ξερω δεν υπαρχουν καν στο παιχνιδι. Υπαρχουν καποια τερατα στα υπογεια που με αρκετη φαντασια θυμηζουν το στιλ των lickers απο το RE2 , προσξετε λεω το στυλ οχι την εμφανιση αλλα ειναι τερατα που ταιριαζουν απολυτα στο RE. Επισης μεχρι στιγμης δεν εχω δει καμια συνδεση με umbrella coproration αλλα εχω την ελπιδα οτι παρακατω θα υπαρξει κατι τετοιο.
Για αυτην την κοπελια τα τραβαμε ολα...
     Συνοψηζοντας απο gameplay αλλα και στυλ γραφικων ειναι 1000% RE και το εχω κατα ευχαριστηθει! Θα στεναχωρηθω ομως πολυ αμα τελικα δεν υπαρξει συνδεση με τα αλλα παιχνιδια εστω με την umbrella, αφου δεν υπαρχουν ζομπι.
Γιατι για εμενα προσωπικα ενα παιχνιδι δεν το κανει μονο το gameplay του η μονο τα γραφικα η μονο το σεναριο αλλα ο σωστος συνδιασμος ολων αυτων. Οκ το το σεναριο θυμηζει λιγο b movie αλλα παντα καπως ετσι ηταν με τα RE. Μην ξεχναμε οτι βασικη πηγε εμπνευσης του ηταν το Night of living dead. Στο συγκεκριμενο RE βλεπω επιροες περισσοτερο απο ταινιες οπως το Texas Chainsaw Massacre , το House of thousand corpses αλλα και απο το Saw σε καποιο βαθμο. Δεν θελω να πω περισσοτερα για τις επιροες για να μην σποιλαρω. Περισσοτερα αλλα και βαθμολογια θα δωσω στο τελικο review οταν με το καλο τερματησω το παιχνιδι και εχω πληρη εικονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου